Szabadtéri fitneszpark épült Zalaújlakon

Kedvezményezett: Egry József Pályakezdő Képzőművészekért Alapítvány
Cím: 8822 Zalaújlak, Fő út 40.
Pályázati azonosító: FCA-KP-1-2020/3-001569
A projekt teljes költségvetése: 2.000.000 Ft
Támogatás az elszámolható költségekre: 100 %
Támogató: Magyar Állam

Az Egry József Pályakezdő Képzőművészekért Alapítvány pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében kiírt, Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” – Civil szervezetek eszközbeszerzési támogatása kategóriában,

mely FCA-KP-1-2020/3-001569 pályázati azonosítószámú, „Hátrányos helyzetű település civil tevékenységének fejlesztése eszközbeszerzéssel” című  projekt ötletet 2.000.000 Ft támogatásban részesítette a Magyar Állam.

Az Egry József Pályakezdő Képzőművészekért Alapítvány szabadtéri fitnesz eszközök beszerzését valósította meg a pályázati támogatásnak köszönhetően. A projekt eredményeként 1 darab CF04 Ingázó, 1 darab CF06 Lábizom erősítő, 1 darab CF10 Gyalogló, 1 darab CF20 Bicikli és csípőformáló eszköz került beszerzésre és felállításra. Mindezzel több korosztály számára is hiánypótló szabadidős lehetőségeket teremtettünk meg. Az ötlet a helybéliek és a településünkön áthaladó turisták igénynek volt köszönhető, hiszen a helyi lakosság és gyermekeik részéről is szükséglet mutatkozott a szabadtéri mozgásra, melyre reflektálva a támogatásnak köszönhetően a falu központi részén található szabad területen megtörténhetett a szabadtéri fitnesz park létrehozása. Itt található az alapítvány által üzemeltetett épület is, amely garantálja a biztonságos megőrzést és a fenntarthatóságot, karbantartást is egyben. Az eszközöket a helyi lakosokon kívül az falunkon áthaladó gyalogos, kerékpáros turisták is használhatják, illetve a nyaranta az egyesületünk által szervezett festőtábor tagjai is.

Mindezt figyelembe véve elmondhatjuk, hogy valóban ez a falu központi része, amely szabadidős tevékenységek és találkozások helyszíneként is szolgál a lakosság és a turisták számára. A fejlesztéssel a település megtartó erejének a növeléséhez hozzá tudtunk járulni. A fejlesztés eredményeként a szolgáltatáshoz való hozzáférés minőségében fog változni, mindenki számára elérhető módon.

A projekt teljes költségvetése: 2 000 000 Ft.

„Készült a Magyar Kormány támogatásával”

Csuha Piroska Mária

Egry József Pályakezdő Képzőművészekért Alapítvány Elnöke