TÁJÉKOZTATÓ A PROJEKTRŐL

Támogatott: Zalaújlak Község Önkormányzata
Cím: 8822 Zalaújlak, Fő utca 64/a.
Adószám: 15436801-2-20
MFP azonosító: 1004377351
Projekt azonosítója: 3267609694

Önkormányzatunk a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása – 2021 című, MFP-UHK/2021 kódszámú pályázati kiírásra támogatási kérelmet nyújtott be.

A pályázatunk nyert.

 

A projekt címe: Zalaújlak, a zsáktelepülés belterületi útfelújítása

A vissza nem térítendő támogatás összege 27 724 354 Ft.

Köszönjük a Magyar Államnak a támogatást!

 

Zalaújlak, zsáktelepülés, hátrányos helyzetű, ahol rendkívül fontos az infrastruktúra fejlesztése.

Jelen projektünk a közösség szempontjából kiemelten fontos út felújítását tartalmazta, amely megvalósításával a magánszemélyek és a mezőgazdasági termelők is komoly előnyöket tudnak realizálni. A projekt a Zalaújlak, 22 hrsz-ú és 046 hrsz-ú útburkolat felújítását tartalmazta.

A lakosság megtartó ereje szempontjából fontos beavatkozás volt.

A fejlesztés eredményeként a szolgáltatásokhoz való hozzáférés minőségében fog változni, mindenki számára elérhet módon.

A megvalósult felújítás és pályaszerkezet:

  • CP4/3 beton burkolat fagyálló táblákból, védőréteg homokos kavicsból 15cm vtg., nemesített padka feltöltése, rendezése mészkővel, sárrázó építése végszelvényben

A kivitelezést a Prizma 1999 Kft. végezte el.

Elvégeztük a nyilvánossággal kapcsolatos tevékenységet: kihelyeztük a Falutáblákat és a Támogató táblát, illetve tájékoztattuk a lakosságot a projekt sikerességéről.
A projekt elszámolható költségei közé tartozott az építésen kívül a műszaki ellenőr és a projektmenedzsment, nyilvánosság költségei is.

A fejlesztéssel csökkent az útidő a közlekedőknél, így jelentős CO2 kibocsátás várható, ami a környezettudatossági, energiahatékonysági elemeit jelenti a projektnek. Ezen kívül természetesen a közlekedésbiztonság, a közlekedési komfort jelentő emelkedése várható.

 

Böröndi Ferenc, polgármester